Badminton klub Fanatik susreo se od svog osnivanja sa mnogim teškoćama.

Kao prvo, svi su govorili baGminGton, ili baGminton, ili baDmington, bilo je čak i bamBintona. I sve je to bilo slatko i simpatično. Sad je toga sve manje.

Kao drugo termini u salama. Pošto smo mlad i nov klub, relativno nepoznat sport na našim prostorima, a sport je vezan isključivo za salu, njih je nedovoljno za sve klubove koji postoje u Vršcu.

Inače badminton je 2. u svetu po rasprostranjenosti iza fudbala, jer u masovnosti prednjače azijske zemlje (Kina, Japan, Indija, J. Koreja, Malezija, Indonezija, Tajland, Vijetnam, Hong Kong, Singapur), kao i evropske (Velika Britanija, Rusija, Danska, Francuska, Nemačka, Poljska, Švedska itd) u kojima je badminton izuzetno razvijen i raprostranjen.

Od početka rada kluba imali smo samo kasne termine u salama, poslednje koji se mogu dobiti, jer normalno, drugi sportovi su poznatiji, imaju više dece i imaju prednost.

Teško je trenirati malu decu od 21.00 čas, za rekreativne igrače to i nije toliki problem, ali mladi organizam se u to vreme sprema na spavanje, jer ga sutradan čekaju školske i druge obaveze.

Još jedan detalj, badminton traži visoku salu, jer lopta leti i do 7-8 metara u vis.

A takve sale koštaju, i teško ih je platiti sa malim, nedovoljnim budžetom.

 

 

Rešenje za naš klub je da imamo svoja makar 2 terena, non stop, da bismo mogli da ponudimo korisnicima termine koje im odgovaraju.

Ranije termine za trening, kasnije termina za rekreaciju.

A to traži ulaganja i sredstva kojim mi kao klub trenutno ne raspolažemo.

 

 

 

Ukoliko možete i želite da pomognete radu našeg kluba predlogom, donacijom ili sponzorstvom

 da unapredimo treninge i funkcionisanje našeg kluba, 

naše ,,fanatično" rukovodstvo i članstvo će sve učiniti da Vam se velikodušno zahvali i da tu saradnju nadgradi na obostranu korist.

NOVO! NOVO! NOVO!

DETALJNIJE