U nedelju 10.03.2024. dočekali smo sve najbolje juniore srpskog badmintona u konkurencijama do 9, do 11, do 13, do 15 i do 17 godina.

U uzavreloj sali Milleniuma, na 9 terena, pokazali smo celoj Srbiji kako se organizuju turniri. Odigrano je preko 150 mečeva na turniru.

Za naš klub nastupilo je 6 takmičara, od toga 3 najmlađih po prvi put. I pokazali su se dobro. 

Za najmlađe takmičare na turniru proglašena su dva naša igrača:

Lena Radivojević (2016) i Boris Bilbija (2015)

Naravno, naši najbolji juniori nastavili su stazama uspeha i kvalitetnog rada:

Lena Radivojevič u konkurenciji do 11 godina pokazala je sav svoj talenat i borila se do poslednjeg poena sa 2 godine starijim protivnicama.

Andrej Jankulov završio je na 5. mestu u konkurenciji do 11 godina, ali s obzirom da mu je ovo tek prvi turnir, pružio je sve od sebe i opravdao očekivanja.

Boris Bilbija u konkurenciji do 11 godina zauzeo je 4. mesto. takođe u svom prvom nastupu na zvaničnim turnirima.

U konkurenciji do 13 godina Teodora Mehović je u jako dobroj igri za dlaku ostala bez plasmana u borbu za medalje, ali je pokazala veliku odlučnost i strpljenje u borbi za svaki poen. 

Ali zato je Dorotea Mehović uspela da odigra vrlo zrelo i da sačuva snagu za mečeve odluke i domogla se prvog mesta.

U ženskom dublu do 15 godina sestre Tea I Dada Mehović osvojile su srebrnu medalju i pokazale da se rad na parovima itekako isplatio, jer su ovaj turnir odigrale daleko ozbiljnije od prethodnih.

U konkurenciji do 17 godina Ana je svojila zasluženo 3. mesto i sa kvalitetnom i zrelom igrom došla do polufinala u kome je većim delom meča odlično parirala favorizovanoj Kruševljanki.

Hvala prijateljima kluba, rekreativcima koji su sve vreme sudili na svih 9 terena, hvala parfimeriji Kika, hvala Aquanova, hvala ProSoft, hvala Domu Crvenog krsta.

 

NOVO! NOVO! NOVO!

DETALJNIJE